BAKAN ÖZER: ERKEN UYARI VE TAKİP SİSTEMİYLE KAYIT DIŞI ÖĞRENCİ KALMAYACAK  
BAKAN ÖZER: ERKEN UYARI VE TAKİP SİSTEMİYLE KAYIT DIŞI ÖĞRENCİ KALMAYACAK

BAKAN ÖZER: ERKEN UYARI VE TAKİP SİSTEMİYLE KAYIT DIŞI ÖĞRENCİ KALMAYACAK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın yürüttüğü eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Bakan Yardımcıları, genel müdürler ve 81 ilin millî eğitim müdürleriyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve il milli eğitim müdürlerinin de çevrim içi katıldığı toplantıda, okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı sistemi ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dâhil edilmesiyle ilgili çalışmalar başta olmak üzere eğitim alanında yürütülen diğer güncel konular ele alındı.
 
Bakan Özer, toplantıda öğrenci devamsızlık ve terk oranlarının azaltılmasına yönelik gerekli önlemlerin alınması için çeşitli projelerin devreye sokulduğunu belirterek bu önlemlerin tüm okullarda uygulanmasını istedi.
 
Toplantıda Bakanlık bürokratları ve millî eğitim müdürlerine gerekli çalışmaların yapılarak konunun hassasiyetle takip edilmesi talimatı veren Özer, "Okul terk oranlarını azaltmaya odaklandığımız bu süreçte çok sayıda projeyi hayata geçirdik ve tüm eğitim kademelerinde okul terk riski taşıyan öğrencilerimizin tespitine yönelik erken uyarı sistemi ve takip sistemini de devreye sokarak bir yılda ortaöğretimdeki okullaşma oranını, yüzde 90'dan yüzde 95'e çıkardık. 2023 yılında ortaöğretimde okullaşma oranını yüzde 100'e ulaştırmak için yoğun şekilde çalışacağız. Ortaöğretim çağ nüfusunda yer alan gençlerimize ulaşıp onların koşullarına uygun seçenekler sunarak okullaşmalarını sağlayacağız, inşallah..." ifadelerini kullandı.
 
İl müdürlerinden MERNİS'i aktif kullanarak okul terki riski bulunan öğrencilerin velilerine tek tek ulaşmalarını isteyen Özer, rehberlik çalışması yapılmasının önemine de vurgu yaptı. 
 
Bakan Özer, şunları söyledi: "Tek bir çocuğumuzun bile eğitim sistemi dışında kalmasını kabullenemeyiz. Bu konuda elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız. Sizden ricam, illerinizde canla başla bu konuya eğilin. İnşallah, erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrenci kalmayacak."
 
Toplantıda ilgili genel müdürler,  il millî eğitim müdürlerine sistem hakkında teknik bilgi verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.