CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER, KARNE DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI  
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER, KARNE DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER, KARNE DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'ne katıldı. 
 
Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Özer'in eşi Nebahat Özer ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Nazif Yılmaz ile Sadri Şensoy da katıldı.
   
Program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında 3 bin 150 öğrenciden oluşan ve dünyanın en büyük çocuk korosu olan Türk Müziği Çocuk Korosu, yıl sonu gösterisi kapsamında mini bir konser verdi. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün tamamlanan eğitim öğretim yılının ülke, millet ve tüm öğrenciler için hayırlı olmasını diledi. Önünde bulunan alanı görünce gençlik yıllarının aklına geldiğini dile getiren Erdoğan, "Çünkü bu stadyumda, Altunizade Stadyumu olarak geçerdi, çok top oynadım. Bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığımız zamanlar oldu ama o heyecanı yaşamak ve o heyecanı yaşarken bir taraftan da öğrencilik yıllarımızı devam ettirmek bizde farklı anılar bıraktı." diye konuştu.
 
Ülkenin dört bir yanında şu an karne sevinci yaşayan tüm öğrencileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın en büyük Türk Müziği Çocuk Korosu'nu az önce saygıdeğer hocamızın riyasetinde dinledik. Gerçekten bu kadar kısa zamanda nasıl hazırlandınız, nasıl bu coşkuyu bize yaşattınız? Gerçekten takdire şayan. Bize Türk klasik müziğinden sunduğunuz parçalarla bundan sonraki süreçte de değişik yerlerde inanıyorum ki bu sunumları birlikte yapmakta fayda var." ifadelerini kullandı. Eğitim öğretim yılı boyunca yağmur, kar ile çamur demeden öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmek için fedakarca görev yapan öğretmenlere teşekkür eden Erdoğan, şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen anne ve babaları da kutladı.
 
"Bunun için tam 20 yıldır, önce eğitim öğretim diyoruz"
"Her eğitim öğretim yılı sonunda işte bugün burada olduğu gibi zihni açık, ufku geniş, bilgili, kültürlü, ahlaklı nesillerin yetişmekte olduğunu görmenin bahtiyarlığını yeniden yaşıyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Evlatlarımızla her bir araya gelişimizde, her buluşmamızda Türkiye'nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız daha da güçleniyor çünkü yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde neşeyle koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak. Yarının Türkiye'sini, gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan işte bu çocuklar, gençler inşa edecek. Bunun için tam 20 yıldır, önce eğitim öğretim diyoruz. Bunun için eğitim-öğretimi her işin başı olarak görüyoruz. Bunun için bütün imkanlarımızı eğitim öğretim için seferber ediyoruz."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim-öğretime harcanan her kuruşun Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi. Erkeğiyle kızıyla tüm evlatlar okusun, zengininden fakirine her vatandaşın çocuğu, en nitelikli eğitim-öğretim imkanına kavuşsun istediklerini dile getiren Erdoğan, bu amaçla eğitimin kalitesini artırmak, eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çok yönlü bir mücadele içinde olduklarını belirtti. Hükümetleri döneminde hazırladıkları tüm bütçelerde aslan payını daima eğitim öğretime tahsis ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, 81 ile anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve üniversiteye kadar çok sayıda eğitim kurumu kazandırdıklarını anımsattı. Göreve geldiklerinde 78 üniversite varken şimdi 207 üniversite olduğunu kaydeden Erdoğan, yurtlarıyla pansiyonlarıyla spor salonlarıyla kütüphaneleriyle ülkenin eğitim altyapısını tamamen yenilediklerini, özellikle maddi durumu sınırlı ailelere verdikleri maddi desteklerle çocuklarını okula göndermelerini teşvik ettiklerini söyledi.
 
"100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz"
Son 2,5 yıla damga vuran salgın sürecinde eğitime yaptıkları tüm devasa yatırımların meyvesini toplama fırsatı bulduklarından söz eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Geriye doğru baktığımızda şu gerçeği net bir şekilde görebiliyoruz: Şayet eğitim bütçemizi 10,3 milyar lira seviyesinden bugünkü 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, derslik sayımızı 343 binden alıp 611 bine yükseltmeseydik, öğretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, 81 vilayetimizdeki tüm okulları en modern teknolojiyle teçhiz etmeseydik velhasıl 2002'den beri eğitim-öğretime gereken önceliği vermeseydik biz de diğer ülkeler gibi salgın döneminde çok ciddi sıkıntılarla, çok büyük zorluklarla karşılaşırdık. Son 20 yılda tüm bunları ve daha pek çok adımı atarak evlatlarımızın eğitiminde kesinti yaşanmasının önüne geçtik. Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmamıza rağmen uluslararası kalite göstergelerinde en yüksek artış sağlayan ülkelerden biriyiz. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak vatandaşlarımızın sırtındaki büyük bir yükü ortadan kaldırdık. Şimdiye kadar ücretsiz olarak evlatlarımıza ulaştırılan toplam kitap sayısı 4 milyar adedi buldu. Ayrıca yıllardan beri şikayet edilen yardımcı kaynak sorununu da çözdük. Artık yardımcı kaynaklar da Bakanlığımız tarafından hazırlanıp ücretsiz bir şekilde öğrencilerimize ulaştırılıyor. Bugüne kadar dağıtılan yardımcı kaynak kitap sayısı 36 milyonu geçti. Sene sonuna kadar inşallah 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz."
 
Her yerde matematik anlayışıyla TÜBİTAK ve üniversitelerle iş birliği halinde matematik seferberliğini başlattıklarını belirten Erdoğan, okul öncesi eğitim seferberliğiyle de yıl sonuna kadar 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı hedefini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını aktardı.
 
"Günlerinizi sadece bilgisayarla internetle tabletle ekran başında ziyan etmeyin"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin bugünden itibaren 3 ay sürecek uzun bir tatil dönemine gireceklerini hatırlatarak, şu tavsiyelerde bulundu: "Tatil elbette dinlenmek, oyun oynamak, arkadaşlarımız ve sevdiklerimizle birlikte keyifli vakit geçirmek demektir. Sizler de güneşin tadını çıkaracak, belki bir topun, belki bir uçurtmanın, belki bir kelebeğin peşinde saatler boyu koşacak, koşturacaksınız. Bisiklete binecek, parklarda oynayacak, arkadaşlarınızla doyumsuz sohbetlere dalmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Kiminiz memleketine gidecek, büyüklerini ziyaret edecek, akrabalarınızla bir araya geleceksiniz, kiminiz tatilini daha farklı yerlerde, daha farklı faaliyetlerle geçirecek. Tüm bunları yaparken, tatilin dinlenmeyle birlikte yeni şeyler öğrenme fırsatı olduğunu da lütfen unutmayın. Tatilin sevincini doyasıya yaşarken kitaptan, okumaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyin. Bilgisayarda veya sokakta arkadaşlarınızla oyun oynarken aynı zamanda yeni şeyler öğrenmekten, kendinizi geliştirmekten de geri durmayın. Özellikle günlerinizi sadece bilgisayarla internetle tabletle ekran başında ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığı getirir. O bağımlılık da tehlikedir. Bir sanat dalıyla veya bir spor branşıyla muhakkak ilgilenmeye çalışın. Çevrenizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını arayın."
 
Milli Eğitim Bakanlığının bu amaçla önemli bir proje başlattığını anlatan Erdoğan, bu sene öğrencilere yönelik yaz okulları açıldığını bildirdi. Matematik, yabancı dil, bilim ve sanat alanlarında açılacak yaz okullarıyla çocukların tatillerini en verimli şekilde değerlendirmelerini arzu ettiğini dile getiren Erdoğan, "Aynı şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve diğer kurumlarımızın sizlere yönelik pek çok çalışması var. Her birinizin, devletimizin sizlere sunduğu bu imkanlardan en güzel şekilde istifade edeceğine inanıyorum." diye konuştu. 
 
Karne sevinci yaşayanları tebrik eden Erdoğan, bu hafta sonu üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, şunları kaydetti: "Burada bulunan öğrenciler başta olmak üzere karne sevinci yaşayan tüm yavrularımızı tebrik ediyorum, evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimize tekrar şahsım, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi daha ömürlerinin baharındayken bölücü terör örgütü tarafından alçakça şehit edilen öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyor, gözlerinizden öpüyorum. Kalın sağlıcakla."
 
Karne dağıtım töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise Kovid-19 salgınıyla yüz yüze eğitime verilen bir buçuk yıl aradan sonra eğitim öğretim yılının sonunda böylesine coşkulu bir ortamda bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 
 
Özer, Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında, İstanbul'da çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilerle kurulan dünyanın en büyük Türk müziği çocuk korosuyla bugünü taçlandırdıklarını kaydederek koroda yer alan öğrencileri kutladı. Türk müziğinin tüm okullarda yaygınlaştırılmasında kendilerine danışmanlık yapan Aylin Şengün Taşçı'ya da teşekkür eden Özer, bu etkinlikleri tüm ülkede yaygınlaştırmak istediklerini belirletti. 
 
Öğrencileri sadece akademik yönden başarılı değil kendi kültürünü ve değerlerini içselleştirmiş bir gençlikle dünyaya yeni şeyler söyleyeceklerini ifade eden Özer şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanım, 2021- 2022 eğitim öğretim yılını sizlerin destekleriyle kararlı bir şekilde tek gün bile eğitime ara vermeden yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ederek bugün itibarıyla eğitim öğretimi tamamlamanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Son 20 yılda eğitime ne kadar yatırım yapılıp bu ülkenin evlatlarının eğitimle buluşması ve kaliteli eğitim almasıyla ilgili ne kadar destek verdiyseniz bu eğitim öğretim yılında da daha güçlü olmamız için her türlü desteği bize sundunuz. Ben; tüm öğrencilerimiz, tüm öğretmenlerimiz, tüm anne babalar adına sizlere en içten şükranlarımı arz etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye'de 81 ilde ve 922 ilçede karne heyecanı yaşandığına işaret eden Bakan Özer, "Ben tüm öğrencilerimizi bu süreçteki maskelerle kararlı bir şekilde okula gelip eğitimden kopmadıkları ve bugün itibarıyla da başarılı bir şekilde karnelerini aldıkları için kutluyorum. Tüm öğrencilerimizi karnelerinde kırık notlar olsun olmasın bu dönem başarılı sayıyoruz. Onların bu şekilde güçlü yetişmesi için katkı sunan güzel ülkemizin fedakâr öğretmenlerini tek tek kutluyorum." diye konuştu. 
 
Özer, eğitim öğretim yılının sona ermesine rağmen yaz tatilinde öğrencileri yine yalnız bırakmak istemediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "81 ilde İlk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce alanlarında yaz okulları açıyoruz. Aynı zamanda Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde tamamlamış olduğumuz ve tüm okullara yapmış olduğumuz kütüphaneleri ilk kez bu yaz tüm öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Tüm çocuklarımızı, tüm gençlerimizi, annelerimizi, babalarımızı okullarımızdaki kütüphanelere davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyor, yarın YKS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, saygılar sunuyorum."
 
Konuşmaların ardından Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediyeler takdim etti.
 
Hezarfen Ahmet Çelebi Ortaokulu öğrencisi Nehir Naz İskurt ile İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Abdurrahman Doğan'a karneleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.