GENÇ SADÂ KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİ YAPILDI  
GENÇ SADÂ KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİ YAPILDI

GENÇ SADÂ KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİ YAPILDI

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce anadolu imam hatip liseleri arasında düzenlenen Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye finalleri tamamlandı. Finale Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran da katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finalleri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Programa ayrıca Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, daire başkanları, öğretmenler, yarışmacı öğrenciler ve velileri de katıldı.
 
İl ve bölge finalleri, Kovid-19 nedeniyle çevrim içi gerçekleştirilirken bölge finallerini geçen 10 öğrencinin katıldığı Türkiye finalleri, salgın tedbirleri kapsamında yüz yüze yapıldı.
 
Programda yaptığı konuşmada Bakan Yardımcısı Safran, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının önemine değinerek bu yarışmayla gençlerin, seslerini Kur'an ile güzelleştirerek gönüllere ışık saçtıklarını söyledi.
 
Sosyal ve kültürel etkinliklerle desteklenen ve okul sınırlarını aşan eğitim anlayışıyla hareket eden öğrencilerin daha başarılı olduklarını belirten Safran, imam hatip okullarında uygulanan program çeşitliliği sayesinde öğrencilerin çok yönlü yetiştiklerini dile getirerek yarışmada, emeği geçen öğretmelere, anne ve babalar ile Kur'an kursu eğiticilerine teşekkür etti.
 
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finalinde; Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Öztürk birinci, İstanbul Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Eyyüp Ensar Kılıç ikinci, Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Süheyl Bilgi ise üçüncü oldu.
 
Yarışmada dereceye giren öğrencilere; tam, yarım, çeyrek ve gram altın ile çeşitli hediyeler de verildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.