KOD HAFTASI ETKİNLİKLERİNE YOĞUN KATILIM  
KOD HAFTASI ETKİNLİKLERİNE YOĞUN KATILIM

KOD HAFTASI ETKİNLİKLERİNE YOĞUN KATILIM

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan 2022 Kod Haftası  etkinlikleri matematik temasıyla gerçekleştirildi.

Kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici hâle getirmek için ekim ayında gerçekleştirilen Kod Haftası etkinliklerine Türkiye'yle birlikte 70'in üzerinde ülke katıldı. Avrupa çapında bir hareket olarak ortaya çıkan ve 70.000'den fazla etkinlik ile yoğun bir katılımın söz konusu olduğu Kod Haftası'nda Türkiye, 20.000'den fazla etkinlik gerçekleştirerek 2019, 2020 ve 2021 yıllarında olduğu gibi 2022 yılında da en aktif katılım sağlayan ülke oldu.
 
Yeni şeyler denemek isteyen ve kodlamanın herkes için olduğuna inanan katılımcılar; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde etkinlikler düzenleyerek öğrencileriyle beraber kodlamanın eğlenceli yönünü keşfetti. Robot teknolojisinden veri işleme ve görselleştirmeye, yazılım geliştirmeden oyun tasarlamaya, artırılmış gerçeklikten yapay zekâya 19 farklı temada yüz yüze ve çevrim içi düzenlenen etkinlikler sayesinde öğrenciler kodlama becerilerini geliştirdi.
 
Kod Haftası'nda "Matematik Seferberliği" kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ön plana çıktı
Her branştan öğretmenin ve her yaş grubundan öğrencilerin katıldığı Kod Haftası'nda 2022 yılının teması; Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde yürütülen "Matematik Seferberliği" kapsamında belirlenmişti. Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlamak ve öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Kod Haftası'nda pek çok etkinlikte matematik ön plana çıktı.
 
Katılımcılar, kodlama ile matematiğin entegrasyonunu sağlayarak matematik öğretimini öğrenciler için eğlenceli hâle getirirken aynı zamanda analitik düşünme, sistematik düşünebilme, yaratıcılık ve problem çözme gibi birçok beceriyi öğrencilerle buluşturdu. Ülkemizde gerçekleştirilen 20.000'den fazla etkinliğin yaklaşık %65'i matematik temasıyla ilişkilendirildi. Türkiye genelinde 741 katılımcının etkileşim kurarak gerçekleştirdiği "Matematik İçin Kodluyorum" etkinliğinde, matematik öğretiminin temelini oluşturan ritmik sayma ve sayılarla kodlama gibi faaliyetlere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Kod Haftası etkinlikleri, ilham veren etkileşim örnekleriyle yıl boyunca uygulanmaya devam edecek
Öğrencilerin kodlama becerilerini geliştirmek, farkındalığı artırmak, birlikte çalışmayı teşvik etmek ve kodlama kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla etkinlik üreten katılımcılar, yalnız kendi okulları ve öğrencileriyle değil, Kod Haftası'na dâhil olan her katılımcıyla etkinlik geliştirerek hem Türkiye genelinde hem de Avrupa başta olmak üzere yurt dışında diğer katılımcılarla etkileşim kurdu.
 
Öğrencilerin kodlamaya olan meraklarını artırmanın dışında yazılım ve mantıksal düşünme becerilerini de geliştirmeyi hedefleyen Kod Haftası, 8-23 Ekim tarihleri arasında tamamlansa da yıl boyunca etkinlik başvurusu almaya devam edecek. Kod Haftası'na katılmak ve etkinlik gerçekleştirmek için codeweekturkiye.eba.gov.tr internet adresi ziyaret edilebiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.