ZİYA ÖĞRETMEN, ANKARA ANADOLU MASAL EVİ'Nİ AÇTI  
ZİYA ÖĞRETMEN, ANKARA ANADOLU MASAL EVİ'Nİ AÇTI

ZİYA ÖĞRETMEN, ANKARA ANADOLU MASAL EVİ'Nİ AÇTI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'nın Keçiören ilçesinde "Ankara Anadolu Masal Evi"nin açılışını gerçekleştirdi. Çocuklarla masal dinleyip geleneksel oyunlar oynayan Bakan Selçuk, "Türkiye'de masal evleriyle ilgili masalsı bir dönüşüm hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Bakan Selçuk, "Ankara Anadolu Masal Evi"nin açılışında yaptığı konuşmada, bu projenin Türk kültüründe yer alan masalların aktarılması noktasında önemli olduğunu vurguladı.
 
Masal evleri sayesinde çocuklar ile gerçekçi ve sahici bir bağ kurulabildiğini kaydeden Selçuk, bu projeyle 300 binden fazla öğretmenin Anadolu ve Dede Korkut masallarıyla tanıştığını belirtti.
 
Selçuk, bu çerçevede öğretmenlerin masalları öğrenirken aslında kendi çocuklarına da masal anlatmaları ve masal tadında ders sunmaları için bir fırsat oluşturulduğunu söyledi ve ekledi: "Bütün bu sebeplere baktığımızda çocuklarımızın, öğretmenlerimizin masal evlerindeki duruşları, oturuşları, gülümsemeleri bambaşka bir duygu uyandırıyor bizde. Çocuklarımızın orada olmaktan ne kadar mutlu olduklarına tekrar tekrar şahit oluyoruz. Bu çalışmaları daha da büyüteceğiz ve tüm Türkiye'de masal evleriyle ilgili masalsı bir dönüşüm hayata geçireceğiz."
 
Bu evlerde masal anlatılmasının yanı sıra geleneksel oyunların oynandığını ve beceri atölyelerinin bulunduğunu aktaran Selçuk, bu sayede çocukların masal tadında bir eğitim ve terbiye süreci içinde yaşamalarına katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.
 
Konuşmanın ardından Ankara Anadolu Masal Evi'nin açılışı yapıldı.
 
Selçuk, çocuklar ile masal dinledi
Öğretmen Gönül Akın'ın anlattığı masalları çocuklarla dinleyen Ziya Öğretmen, masal evi alanındaki bahçede çocuklara eşlik etti. Selçuk, onlarla birlikte cevizle oynanan "koz" adlı oyunu oynayıp sebzelerin ekili olduğu alanda çapa, çömlek atölyesinde atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması etkinliği yaptı, müzik atölyesinde çocukların çeşitli enstrümanlarla çalıp söyledikleri dünya masalları şarkısın dinledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.