BİLSEM'LER, AB GENÇ BİLİM İNSANLARI YARIŞMASI'NDA BİRİNCİ OLDU  
BİLSEM'LER, AB GENÇ BİLİM İNSANLARI YARIŞMASI'NDA BİRİNCİ OLDU

BİLSEM'LER, AB GENÇ BİLİM İNSANLARI YARIŞMASI'NDA BİRİNCİ OLDU

BİLSEM, Anadolu lisesi ve Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin de yarıştığı AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda, Malatya BİLSEM öğrencisi Feridun Balaban birinci oldu. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fuat Sezgin BİLSEM öğrencisi Sertaç Çeküç ikinci, Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Emirhan Kurtuluş ise üçüncülük elde etti. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) ulusal koordinatörü olduğu yarışmaya 34 ülke, 114 projeyle katıldı. 
 
Yarışmada Malatya BİLSEM öğrencisi Feridun Balaban, fizik alanında "Çok Katmanlı Güneş Pillerinde Üst Katman Olarak Bor ve Azot Katkılı Elmas Benzeri Karbonun Spektral Tepkisi ve Verimliliğinin Araştırılması" projesiyle hem birincilik hem de Wolfram özel ödülünü kazandı.
 
Yarışmada İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fuat Sezgin BİLSEM öğrencisi Mehmet Sertaç Çeküç, kimya alanındaki "Mikro Akışkan Sensör Geliştirme" projesiyle ikincilik ödülünü kazandı. İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencimiz Emirhan Kurtuluş ise "Derin Öğrenmeyle Cerrahi Planlama" projesiyle yazılım alanında üçüncülük ödülünü ve Wolfram özel ödülünü Türkiye'ye kazandırdı. 
 
Matematik alanında Wolfram özel ödülünü alan bir diğer öğrenci ise Kovid-19'a "Yönelik Matematiksel Karar Algoritmaları" projesiyle İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Beşiktaş BİLSEM öğrencisi Zeynep Parla Parmaksız oldu.
 
Yine yazılım alanında ortaya koyduğu Çizgelere Yönelik Algoritma Önerisi ile Olcay Oransoy, Wolfram özel ödülü aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.