ÇOCUKLAR EBA'DA RAMAZAN MANİLERİYLE HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR  
ÇOCUKLAR EBA'DA RAMAZAN MANİLERİYLE HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR

ÇOCUKLAR EBA'DA RAMAZAN MANİLERİYLE HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR

Erzurum'da kurulan Anadolu Masal Evi'nde Kovid-19 tedbirleri nedeniyle dışarı çıkamayan çocuklara "Erzurum ağzı" ile EBA üzerinden ramazan manileri söyleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğiyle yürütülen "Anadolu Masalları Projesi 81 ilde 81 Masal Evi" çalışmaları kapsamında açılan Erzurum Anadolu Masal Evi, hem öğrencilere hem de yetişkinlerin gelişimine olanak sağlıyor.
 
Erzurum Anadolu Masal Evi'nde görevli okul öncesi öğretmeni ve vantrilok Betül Ölmez; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencilere EBA üzerinden ramazan manileri seslendiriyor.
 
İdareci ve öğretmenlerle görüşerek sınıflara çevrim içi misafir olan Ölmez, öğrencileri Erzurum ağzı ile söylediği birbirinden farklı manilerle hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.
 
Ölmez,  "Kuklalarımla birlikte çocukların kaygı düzeyini azaltma adına online ortamda çocuklara eğitim vermeye devam ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda çocuklarla buluşuyoruz." dedi.
 
"Çok güzel geri dönüşler alıyorum"
"Akasya", "Çınar" ve "Gülbeyaz Nine" adında üç kukla karakterlerinin bulunduğunu ifade eden Ölmez, bu karakterlerle çocuklara geçmişi anlatmaya, onlarla etkinlikler yapmaya çalıştığını anlattı.
 
Ölmez, kukla karakterlerinin daha çok oyun odaklı olduğuna işaret ederek "Gülbeyaz Nine biraz daha kültür aktarımı üzerine. Özellikle Ramazan ayı olması nedeniyle onlara maniler söylüyorum. Ramazan'nın önemiyle ilgili Erzurum ağzıyla çocuklara ilahiler ve şarkılar aktarmaya çalışıyorum. Amacımız, aktarırken de hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlamak. Çok güzel geri dönüşler alıyorum." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.