HASTANE YEMEKLERİ, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN PİŞİRİLİYOR  
HASTANE YEMEKLERİ, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN PİŞİRİLİYOR

HASTANE YEMEKLERİ, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN PİŞİRİLİYOR

Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yemeklerini pişiriyor. Okul, yaptığı 4 milyon 619 bin liralık bu üretimle Türkiye birincisi konumunda yer alıyor. Bakan Yardımcısı Özer: "Bizim amacımız kâr etmek değil. Biz bu işi yapıyoruz. Önemli olan öğrencilerimizin üreterek öğrenmesi ve onların üretime katkı sağlaması." diye konuştu.


Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yemekleri, yapılan sözleşme kapsamında Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından pişiriliyor.

 

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü; okulun hastaneyle yapılan sözleşme çerçevesinde bu yılın başından itibaren malzeme dâhil yemek hazırlama, pişirme, dağıtım ve sonrası hizmet alımı faaliyetine başladığını bildirdi.

 

Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yaptığı 4 milyon 619 bin liralık üretimle Türkiye birincisi konumunda yer alırken proje kapsamında bu ğretim için 30 usta öğretici, 10 öğrenci ve 14 çıraktan oluşan profesyonel bir ekip oluşturdu.

 

Usta öğreticilerin büyük çoğunluğu okulun mezunlarından seçilirken projede Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Küçükçekmece'deki meslekî ve teknik liselerle, çıraklık eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve çıraklar da istihdam ediliyor.

 

Hem mezunlara iş imkânı hem de öğrencilerin uygulamalı eğitim almalarının sağlandığı projede, sabah kahvaltısı, yatan hasta ara öğünleri, öğle ve akşam yemekleri ve gece kahvaltısı olmak üzere 24 saat kesintisiz üretim ve servis hizmeti sunuluyor.

 

"Mesleki eğitimin kalitesi artıyor"

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Özer, hastanede personel, hasta ve refakâtçiler dâhil tüm birimlere yemek hizmeti verilmesinin öğrencilerin işletmelerde kendilerini kanıtlaması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

 

Özer, "Devlet üretirse özel sektör daha iyisini ve kalitelisini yapmak zorunda. Devlet üretmezse özel sektörün kalitesinin ne olduğunu bilmemeye mahkum olacağız. Bizim amacımız kâr etmek değil. Biz bu işi yapıyoruz. Önemli olan öğrencilerimizin üreterek öğrenmesini sağlayabilmek onların üretime katkı sağlaması. Yetenekleriyle birlikte iş dünyasında itibarlarını sağlamak, bu arada da kamunun ihtiyacını kaliteli bir şekilde karşılamak." değerlendirmesinde bulundu.

 

Mesleki eğitimin kalitesini arttırmak için önemli yatırımlar yapıldığını aktaran Özer, okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsediklerini vurguladı.

 

Bakan Yardımcısı Özer'e; İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Müdür Yardımcıları Serkan Gür ile Levent Özil ve Küçükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Gözüdok da eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.