HATAY'DA ÖĞRETMENLER ANAOKULUNA MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ KURDU  
HATAY'DA ÖĞRETMENLER ANAOKULUNA MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ KURDU

HATAY'DA ÖĞRETMENLER ANAOKULUNA MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ KURDU

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Portakal Çiçeği Anaokulunda idareci ve öğretmenler, öğrencilerin spor ve sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla mini bir hayvanat bahçesi kurdu.  

Hatay'daki Portakal Çiçeği Anaokulu okul idaresi, ilk olarak okul bahçesinde zepline, denge halatı, tırmanma filesinden oluşan macera parkuru oluşturdu.
 
Ardından mini bir hayvanat bahçesi için kolları sıvayan eğitimciler; içerisinde bıldırcın, ipek böceği, keçi, tavşan, köpek, tavuk ve ördeğin de yer aldığı küçük bir hayvanat bahçesi kurdu.
 
Bu kapsamda ilk olarak eğlence ve spor parkuru oluşturduklarını ifade eden Okul Müdürü Ömer Burgaç, "Okul bahçesine yaptığımız kafes ve kulübelerle mini bir hayvanat bahçesi kurduk. İçerisinde 8 çeşit toplam 32 hayvan var. Hayvanların bakımlarını da kendimiz yapıyoruz. Kendi imkânlarımızla yaptığımız alanlarımız için bizlere destek olan kişilere, kurumlara, özellikle öğretmen ve personelimize teşekkür ederim." diye konuştu.
 
Hayvanat bahçesini tamamlamak için hummalı bir çalışma yaptıklarını anlatan Öğretmen Sümeyye Yücel de bu projeyle öğrencilerin çevreye ve canlılara duyarlı olmalarını amaçladıklarını anlattı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.