MESLEK LİSELERİ, AVRUPA MESLEKİ BECERİLER HAFTASI'NDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE FARKLARINI ORTAYA KOYDU  
MESLEK LİSELERİ, AVRUPA MESLEKİ BECERİLER HAFTASI'NDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE FARKLARINI ORTAYA KOYDU

MESLEK LİSELERİ, AVRUPA MESLEKİ BECERİLER HAFTASI'NDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE FARKLARINI ORTAYA KOYDU

Mesleki ve teknik eğitimde katma değer yaratmak, tüm paydaşların bir arada hareket etmesini ve mesleki eğitimin ülke ekonomilerine sunduğu faydaları sergilemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Mesleki Beceriler Haftası'na meslek liseleri, çeşitli etkinliklerle aktif olarak katıldı. 

Son yıllarda mesleki ve teknik eğitime yönelik hamleler ile gözle görülür bir gelişme yaşanıyor. Döner sermaye gelirlerindeki önemli artış, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının öne çıkan çalışmaları, ARGE merkezi okullar, patent, marka ve fikrî-sınai mülkiyet ivmesi ve mesleki eğitim merkezlerinde 1 milyon öğrenci hedefi, öne çıkan kazanımlardan oldu. Elde edilen tüm başarıların görünürlüğünün sağlanması ise önem verilen bir diğer konu.
 
2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası'nda Türkiye, tüm kategori ve çalışmalarda öne çıkan işlere imza atıyor. Bu yıl 16-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen hafta kapsamanda, Avrupa çapında olduğu gibi Türkiye'de de birçok etkinlikler yapıldı. 
 
"Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm" temasıyla ilerleyen hafta, Yeşil Mutabakat çerçevesine 2050 yılına kadar karbonu nötr hâle gelmek için gerekli adımların atılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacını taşıyor. Yeşil Mutabakat hedeflerinin hayata geçirilmesinde önemli bir aktör olan mesleki ve teknik eğitimin ülkemizde kazandığı gelişmenin yaygınlaştırması için hafta kapsamında, ülke genelinde etkinlikler yapılıyor. Mesleki ve teknik eğitimde katma değer yaratılmasının temel amaç olduğu etkinliklerde, Yeşil Mutabakat çerçevesinde mesleklerin geleceği konusu da ele alınan bir diğer nokta.
 
İl millî eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan çalışma grupları ile il merkezli büyük çaplı görünürlük faaliyetleri, konferanslar, fuarlar ve şenlikler düzenlenirken tüm kademelerdeki okulların da bu sürecin parçası olması için rehberlik yapılıyor. Mesleki ve teknik eğitime yönlendirmenin ve farkındalık oluşturmanın hedeflendiği etkinliklerde il millî eğitim müdürlüklerinin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve birlikleri, sosyal ortaklar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve tüm mesleki eğitim camiası etkin biçimde yer aldı. 
 
İl millî eğitim müdürlüklerinin Avrupa Mesleki Beceriler Haftası çalışma grupları, kendi illerinde büyük çaplı katılımın sağlanabileceği etkinlikleri hayata geçirdi. Yüz yüze yapılan şenlik ve sergi niteliğinde olan etkinliklere ilgi büyük oldu. Bu etkinliklerin yanında, daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla çevrim içi bilgilendirme toplantıları ve söyleşiler de yaygın şekilde yapıldı. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında elde edilen gelişmeler, çalışmaların odak noktasını oluştururken öğrenci ve öğretmenler tarafından üretilen ürünler büyük ilgi çekti.
 
Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında yapılan en yenilikçi lise yarışma kategorisinde Avrupa Komisyonu, sıralama kriteri olarak öğrencilerin "yenilikçi teknolojiler, artırılmış gerçeklik uygulamaları, saha uygulamaları" alanlarında aldığı eğitimleri değerlendirdi ve sonucunda en yenilikçi liseler sıralamasında Ankara Cezeri Yeşil Teknoloji Lisesi, Komisyonca ikinciliğe layık görüldü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.