"OKULLARDA KOVID-19 POZİTİF VAKA ÇIKMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKEN UYGULAMALAR REHBERİ" GÜNCELLENDİ  

"OKULLARDA KOVID-19 POZİTİF VAKA ÇIKMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKEN UYGULAMALAR REHBERİ" GÜNCELLENDİ

Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi" güncellendi.


Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından belirlenen ve güncellenen "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzleme ve Filyasyon" rehberi doğrultusunda okullarda alınması gereken tedbirleri içeren "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi" de güncellendi.

Millî Eğitim Bakanlığınca güncellenen rehber hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi, tedbirlerin alınması, uygulama, izleme ve gözetim süreçlerinin hassasiyetle yürütülmesi hususunda bütün illere yazı gönderildi.

Güncellenen rehbere göre yakın temaslı kabul edilen öğrencilerde semptom takibi yapılır, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif çıkması durumunda öğrencilerin karantinaları sonlandırılır ve öğrenciler okulda yüz yüze eğitime devam eder.

Rehberin ayrıntılarına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.